Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Fantastiske Stemmer

27 september @ 17:00

Ensemble med DR Vokalensemblet & Martina Batič.

DR Vokalensemblet og chefdirigent Martina Batič besøger Vor Frue Kirke i Svendborg med over 400 års fantastisk kormusik, fra renæssancen op til vor egen tid. Samtidig hyldes den store symfoniker Anton Bruckner, som ville være fyldt 200 i år, med en flot buket af hans brede, romantiske korværker.

Anton Bruckners symfoniske musik bliver ofte beskrevet som ’katedraler af lyd’ på grund af musikkens storslåede og majestætiske proportioner. Men samtidig er det romantisk musik, der går lige til hjertet.

Til denne koncert med DR Vokalensemblet kan du opleve en samling af hans smukkeste religiøse og verdslige korværker sammen med en række andre fantastiske værker for kor fra over fire århundreder.

Rakhmaninovs kormusik er et kapitel for sig, og her kan du opleve perlen Kerubisk hymne side om side med motetter af den engelske komponist C. V. Stanford og Niels la Cour, hvis latinske motetter er klassikere inden for det danske korrepertoire.

En moderne klassiker er også korværket Lux aurumque af komponisten Eric Whitacre, som har millioner af fans verden over.

I spidsen for koncerten er DR Vokalensemblets chefdirigent Martina Batic, som også er kendt som dirigent for en række andre førende europæiske kor.

Program

Anton Bruckner

Christus factus est

Anton Bruckner

Locus Iste

Anton Bruckner

Ave Maria

Sergei Rachmaninov

Kerubisk Hymne

C V Stanford: Tre latinske motetter

i: Justorum animae | iii: Beati quorum via | ii: Caelos ascendit hodie

Eric Whitacre

Lux aurumque

Niels la Cour: af Tre latinske motetter

ii: Ave Maria | iii: Laudate Dominum (3’30”)

Thea Musgrave (f. 1928)

Rorate Coeli (1973; 14’)

Detaljer

Dato:
27 september
Tidspunkt:
17:00

Sted

Vor Frue Kirke, Svendbog
Frue Kirkestræde 8
Svendborg, 5700
+ Google Maps