Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Passionskoncert 2

11/04/2025 @ 19:30

Ensemble med DR Vokalensemblet & Marcus Creed.

Som optakt til påskeugen opfører DR Vokalensemblet Scarlattis udtryksfulde Stabat Mater, som skildrer den sørgende Jomfru Maria ved korset. Der er også store følelser på spil i kormusik fra renæssancen op til vor egen tid, som alle kredser om passionsfortællingen. I spidsen for koncerten er æresdirigent Marcus Creed.

Billedet af den sørgende Jomfru Maria ved korset er lige så ikonisk i musikkens verden, som det er i billedkunsten.

Lige siden en italiensk munk skrev den latinske ’Stabat mater’-tekst for over 800 år siden, er komponister blevet inspireret til at sætte musik til de malende ord, som skildrer Marias sorg over at se sin søns lidelse – og lige så længe har publikum og kirkegængere levet sig ind i den stærke førstehåndsskildring af korsfæstelsen, som er en del af passionsfortællingen.

Til DR Vokalensemblets passionskoncert kan du opleve et af de mest formfuldendte greb om den berømte tekst, den italienske barokkomponist Dominico Scarlattis Stabat mater for 10-stemnigt kor, solister og basso continuo (orgel og cello).

Også den polske komponist Anna Ignatowicz har skrevet en udtryksfuld Stabat mater, hvor korets stemmer folder sig ud på virtuos og gribende vis. Og i anledning af fastetiden byder koncerten samtidig på Antonio Lottis kendte baroksats Crucifixus, den italienske komponist Goffredo Petrassis fire stærke passionsmotetter og to smukke satser af komponisten Anna Ignatowicz.

Aftenens dirigent er DR Vokalensemblets æresdirigent Marcus Creed.

Program

Domenico Scarlatti

Stabat Mater

Anna Ignatowicz

Stabat mater

Galina Grigorjeva

Two Psalms

Goffredo Petrassi

Quattro Motetti per la Passione

Antonio Lotti

Crucifixus

Detaljer

Dato:
11/04/2025
Tidspunkt:
19:30

Sted

Roskilde Domkirke
Domkirkepladsen 3
Roskilde, 4000 Denmark
+ Google Maps