Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Jul med DR Vokalensemblet 2

13 december @ 19:30

Ensemble med DR Vokalensemblet & Martina Batič.

DR Vokalensemblets traditionsrige julekoncert i Garnisons Kirke byder i år på både engelsk og fransk julestemning. Sammen med chefdirigent Martina Batič og harpenist Zachary Hatcher fylder koret det smukke kirkerum med udsøgt julemusik fra de to lande, som begge har stolte juletraditioner og fremragende komponister. Merry Christmas – Joyeux Noël!

Jul på engelsk og jul på fransk er noget særligt.
Begge lande har deres egne stærke traditioner med en helt anden smag og duft end den danske jul – men når man hører lyden af deres julemusik, er man ikke et sekund i tvivl om, at juletiden er kommet!

I år byder DR Vokalensemblets julekoncert i Garnisons Kirke på et musikalsk møde med de to nationer, som begge har stolte juletraditioner.

Fra England klinger bl.a. Benjamin Brittens fortryllende A Ceremony of Carols som fortæller hele julehistorien for kor, solostemmer og harpe, og til lejligheden får DR Vokalensemblet selskab af DR Symfoniorkestrets soloharpenist Zachary Hatcher.

En fransk fortolkning af julefortællingen findes i Francis Poulencs fire motetter, som skildrer julekrybbens mystik og vidunder i det smukt harmoniserede musiksprog, som er indbegrebet fransk elegance og varme.

Koncerten byder på flere engelske og franske klange for kor af bl.a. Francis Grier og Pierre Villette, og orgelvariationer over en gammel fransk julemelodi af den parisiske virtuos Louise-Claude d’Aquin. Traditionen tro bliver der også plads til en kendt julesang eller to, hvor publikum inviteres til at synge med.

Program

Francis Poulenc

Quatre motets pour le temps de Noël

Benjamin Britten

A Ceremony of Carols

Francis Grier

The Virgin has given birth to a Saviour

Pierre Villette

Hymne à la Vierge

Pierre Villette

O magnum mysterium

arr David Willcocks

Quelle et cette odeur agréable

arr Stephen Jackson

Nöel Nouvelet

Louis-Claude d’Aquin

Noel X: Grand Jeu et Duo

Detaljer

Dato:
13 december
Tidspunkt:
19:30

Sted

Garnisonskirken
Sankt Annæ Pl. 4
København K, 1250 Danmark
+ Google Maps