Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Hymne til Sankt Cæcilia 1

22 november @ 19:30

Ensemble med DR Vokalensemblet & Marcus Creed.

I store dele af verden hylder man Sankt Cæcilia som musikkens skytshelgen den 22. november. DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed markerer dagen med en musikalsk fejring, hvor toner fra renæssancen møder Benjamin Brittens storslåede Hymne til Sankt Cecilia og vor egen tids mestre.

“Velsignede Cæcilia, vis dig i syn og inspirer alle musikere
Kom ned til os dødelige og ryst os med din udødelige ild!”
Sådan lyder det i Benjamin Brittens store Hymn to St Cecilia, hvor musikkens skytshelgen lovprises med store ord og fantastiske kor- og solostemmer.

Britten var selv født på Sankt Cæcilias dag 22. november, og som komponist lå det naturligt for ham at hylde musikken som en guddommelig inspiration, en kilde til trøst og en overjordisk skønhed, som mennesket kun kan stræbe efter.
Traditionen for at hylde Sankt Cæcilia i musik har dybe historiske rødder, og i renæssancen blev der endda etableret en konkurrence, hvor tidens komponister kunne dyste om at skrive den smukkeste hyldest til musikkens skytshelgen.

Til denne koncert med DR Vokalensemblet og æresdirigent Marcus Creed kan du høre renæssancemesteren Orlando di Lassos vindermotet fra 1575 sammen med flere andre latinske motetter til Sankt Cæcilias ære.
I vor egen tid har komponisten Gabriel Jackson sat musik til en af de gamle latinske tekster, mens Elliott Carter og Rhona Clarke har komponeret til digte, som påkalder sig musikkens særlige evne til at skabe harmoni ikke bare på Jorden, men også i himlen.

Program

Elliott Carter

Musicians wrestle everywhere

Orlando di Lasso

Domine Jesu Christe qui cognoscis

G P da Palestrina

Cantantibus organis

Francisco Guerrero

Dum aurora finem daret

Ferdinando di Lasso

Cecilia Virgo

Gabriel Jackson

Cecilia Virgo

Rhona Clarke

A Song for St Cecilia’s Day

Benjamin Britten

Hymn to St Cecilia

Detaljer

Dato:
22 november
Tidspunkt:
19:30

Sted

Trinitatis Kirke
Pilestræde 67
København K, 1150 Denmark
+ Google Maps