Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Myter & Magi

12/05/2023 @ 19:30

Med DR Vokalensemblet & Sofi Jeannin.

Kom med ind i en magisk verden fuld af myter, eventyr og fantastiske fortællinger med DR Vokalensemblet og dirigenten Sofi Jeannin. Der er både heksekraft, forbandelser og farverige fabeldyr i aftenens musik og poesi, hvor dybe rødder fra folklore og folkesagn møder vor tids drømmende blik.

Som en af sæsonens sidste musikalske rejser tager DR Vokalensemblet på en eventyrlig færd ind i en verden fuld af myter, magi, folklore og forestillingen om det hinsides.

Komponisten Peter Maxwell Davies dykker ned i en fascinerende 1500-tals tekst fuld af gåder, rebusser, trylledrikke og formularer, som ikke bare skulle kurere sår og kvæstelser, men også hele benbrud og få en frugthave til at blomstre.

Hos Mattias Sköld og Maurice Ravel møder vi drager og mystiske paradisfugle side om side med uhyggelige væsner som vampyrer, hekse, troldmænd, spøgelser og dæmoner. Og i norske Ola Gjeilos musik er det en smuk enhjørning der bliver fanget og præsenteret for kongen.

Den lettiske komponist Santu Ratniece tager os med til den magiske stilhed ved en diset sø i daggry, hvor fuglesangen bryder ud og en sjælen fra et jaget rådyr langsomt stiger op til den højeste bjergtop og ind i den mystiske verden på den anden side af vores virkelighed.

I spidsen for koncerten er den internationalt anerkendte dirigent Sofi Jeannin, som er vokset op i Sverige men født i Frankring. Hun har bl.a. været chefdirigent for Det Franske Radiokor, og i dag leder hun The BBC Singers – begge steder som den første kvinde på posten.

Detaljer

Dato:
12/05/2023
Tidspunkt:
19:30

Sted

Trinitatis Kirke
Pilestræde 67
København K, 1150 Denmark
+ Google Maps