Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jul med DR Vokalensemblet & Phillip Faber

16/12/2023 @ 16:00 - 18:00

DR Vokalensemblets julekoncert er blevet en stærk tradition, som hvert år fylder Garnisons Kirke med udsøgt kormusik og kendte julesalmer. I år er det Phillip Faber, som leder koret gennem danske juletoner fra gamle dage op til vores egen tid, hvor julen stadig inspirerer komponister og digtere.

Der er ikke noget, der kan bringe os i julestemning så hurtigt og sikkert som lyden af den julemusik, vi kender og er vokset op med. Men hvordan har lyden af vores danske jul udviklet sig fra de første, spinkle julemelodier til vor tids stemningsfulde kormusik?

Ved DR Vokalensemblets julekoncert i Garnisons Kirkes smukke kirkerum leder dirigenten Phillip Faber koret og publikum gennem danske juletoner fra fem århundreder – fra renæssancemesteren Prætorius’ ikoniske En rose så jeg skyde over klassiske salmer af Weyse, Gade og Nielsen til eftertænksomme klange af nulevende mestre som Per Nørgård og Niels La Cour.

DR Vokalensemblet og Phillip Faber uropfører også nyt korværk af den islandske komponist Bára Gísladottir, som selv spiller kontrabas ved koncerten. Hun fortæller om stykket NAT: ”Jeg har skrevet et kort, eftertænksomt stykke, der kunne være et billede på krybbescenen i stalden. Mere specifikt stilheden efter at englene, hyrderne og dyrene var væk, og tilbage kun en fredfyldt, meditativ ro, badet i forunderligt stjerneskær.”

Kom tæt på kernen i vores danske jul med DR Vokalensemblet og Phillip Faber med stemningsfuld kormusik, orgelklang og kendte salmer, hvor publikum inviteres til at synge med.

Detaljer

Dato:
16/12/2023
Tidspunkt:
16:00 - 18:00

Sted

Garnisonskirken
Sankt Annæ Pl. 4
København K, 1250 Danmark
+ Google Maps