Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Haydn: Skabelsen

30/09/2023 @ 16:00 - 17:00

Solist med CPH Phil – Sjællands Symfoniorkester, Sibylle Glosted & Jonathan Koppel & dirigent Phillip Faber.

Skabelsen er Haydns sidste store mesterværk. Det enorme oratorium om verdens begyndelse er kulminationen på 1700-tallets wienerklassiske stil og Oplysningstidens tankegods. Phillip Faber forløser de billedskabende musikalske virkemidler fra dirigentpodiet – tilsat hele to store drengekor.

Joseph Haydn var på toppen af sin karriere, da han i 1798 komponerede sit imponerende oratorium om verdens skabelse. Førsteopførelsen blev som en moderne popkoncert – og en horde af politibetjente måtte holde ellevilde fans fra den feterede komponist.

Librettoen til Skabelsen er hentet fra Biblens 1. Mose­ bog og fra den britiske digter John Miltons Paradise Lost (Det tabte Paradis). Og musikken er ikke blot iøre­faldende. Den er også typisk for Oplysningstiden. Mennesket er kommet i centrum, og ved siden af Gud er vores fornuft nu også blevet accepteret som det, der skal holde os på rette kurs. Lyset, der bryder så stærkt frem på førstedagen, er en paral­lel til Oplysningstidens triumf over den mørke Middelalder. Gud har skabt en perfekt verden, og nu forstår vi endelig systemet i al dets glans.

I front for hele herligheden står Phillip Faber, der – udover at være en populær tv­-vært og komponist – er en kompetent dirigent. Korene er talentfulde unge stemmer fra intet mindre end både Roskilde Domkirkes Drengekor og Herning Kirkes Drengekor.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer uden pause
Koncertintroduktion annonceres her på siden
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer

Dato:
30/09/2023
Tidspunkt:
16:00 - 17:00
Hjemmeside:
http://www.cphphil.dk

Sted

Roskilde Domkirke
Domkirkepladsen 3
Roskilde, 4000 Denmark
+ Google Maps