Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fra Hildegard til Alma

10 marts @ 19:30

Med DR Vokalensemblet & Krista Audere.

I store dele af verden markeres den internationale kvindedag i begyndelsen af marts, og denne aften i Trinitatis Kirke kan du opleve en vidtfavnende buket af ord og toner skrevet af kvindelige komponister og digtere fra middelalderen til i dag. DR Vokalensemblet ledes af den unge prisvinder Krista Audere.

Til alle tider er komponister blevet inspireret af menneskestemmen og dens enorme udtryksregister. Men den kormusik, vi kender fra kirker og koncertsale, er næsten altid skrevet af mænd.

Med denne koncert udforsker DR Vokalensemblet det rige skatkammer af korværker, hvis tekst eller musik er skrevet af kvinder, som af forskellige grunde ikke er lige så kendt som deres mandlige kolleger.

Den visionære og vidtfavnende middelalderkomponist Hildegard af Bingen var en tidlig musikalsk pioner, som først flere århundreder senere blev efterfulgt af klassiske og romantiske komponister som Alma Mahler – kvinder, som i mange tilfælde ikke bare stod i skyggen af et mandsdomineret musikliv, men også af deres egen ægtemand.

I vores tid har mange kvindelige komponister kastet deres kærlighed på kormusikken og dens rige mulighed for at skabe fortællinger, stemninger og stærke effekter i krydsfeltet mellem musikken og sproget. Det kan man opleve ved denne koncerts værker af bl.a. Nana Forte og Karin Rehnqvist, ligesom man kan høre hvordan kvindelige digtere som bl.a. Emily Dickinson har inspireret mandlige komponister både i 1800-tallet og vores egen tid.

PROGRAM
Alma Mahler

Drei frühe Lieder

Emīls Dārziņš

Mēness starus stīgo

Hildegard von Bingen

O Virtus Sapientiae

Nana Forte

Four Sacred Pieces

Karin Rehnqvist

When I close my eyes I dream of peace

Detaljer

Dato:
10 marts
Tidspunkt:
19:30

Sted

Trinitatis Kirke
Pilestræde 67
København K, 1150 Denmark
+ Google Maps