Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

En Anden Verden

02/10/2020 @ 19:30

Ensemble med DR Vokalensemblet.

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed tager dig med ind i myternes og legendernes verden med en koncert, der både byder på græske guder, franske folkeviser, nordisk mytologi – og en tur til Shakespeares magiske universer.

Hvor holder vores virkelighed op – og hvor begynder den verden, som myter og legender udspiller sig i? I mange eventyrlige fortællinger er grænsen flydende mellem virkelighed, drøm, fantasi og overlevering.

I denne koncert med DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed kommer vi helt ud til kanten af vores verden, som vi kender den. Men selvom hovedpersonerne er guder, helte eller stemmer fra en fjern fortid, kredser fortællingerne om helt grundlæggende temaer i menneskelivet,.

I det virtuose værk Balders død af Bernard Hughes folder korsangerne den berømte nordiske myte ud om den unge gud Balder, som narres i døden af den ondskabsfulde Loke. Og i det prisvindende værk Til jordens kant af Maija Einfelde er det den græske ildgud Prometheus, der er centrum i et udtryksfuldt klangunivers.

Kodalys Matra-billeder er ungarsk folklore for fuldt blus med landsbyliv, røverhistorier og masser af fest. Et farvestrålende og charmerende værk, som DR Vokalensemblet netop har indspillet på et nyt album.

DR Vokalensemblet og Marcus Creed tager også publikum med til den gådefulde ø i Shakespeares skuespil Stormen og eventyrskoven i En skærsommernatsdrøm, hvor nogle af Shakespeares mest berømte linjer kommer fra: We are such stuff as dreams are made of – Vi er den slags stof, som drømme er lavet af.

Detaljer

Dato:
02/10/2020
Tidspunkt:
19:30

Sted

Trinitatis Kirke
Pilestræde 67
København K, 1150 Denmark
+ Google Maps