Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DR Vokalensemblets Påskekoncert

29/03/2023 @ 19:30

Med DR Vokalensemblet & Marcus Creed.

Som optakt til påsketiden præsenterer DR Vokalensemblet en stemningsfuld koncert sammen med chefdirigent Marcus Creed. Med romantiske komponister som Brahms, Mendelssohn og Clara Schumann er der stærke følelser på spil, og også J.S. Bach er flettet ind i dette års musikalske påskefortælling.

DR Vokalensemblets påskekoncert i Trinitatis Kirke er blevet en stærk tradition, som tiltrækker et stort publikum i det tidlige forår.

Til dette års påskekoncert tager koret og chefdirigent Marcus Creed os med på rejse ind i hjertet af den tyske romantik med to samlinger smukt formede religiøse værker af Felix Mendelssohn og Johannes Brahms.

Parallelt med de to kendte komponister kan du opleve kormusik skrevet af to kvindelige komponister, som begge havde en tæt forbindelse til kredsen omkring Brahms og Mendelssohn: Brahms’ nære veninde Clara Schumann (gift med komponisten Robert Schumann) og den engelske komponist Ethel Smyth, som var elev af Brahms. Også den norske komponist Agathe Backer Grøndahl var stærkt påvirket af Mendelssohn, og her er en sjælden mulighed for at høre et af hendes over 400 værker.

De tyske romantiske komponisters kirkemusik hvilede alle på fundamentet af deres berømte forgænger J.S. Bach, og derfor kommer denne påskekoncert ikke uden om at præsentere Bo Holtens arrangement af en af barokmesterens egne motetter, som bygger på den protestantiske version af Fadervor: Vater Unser in Himmelreich.

Detaljer

Dato:
29/03/2023
Tidspunkt:
19:30

Sted

Trinitatis Kirke
Pilestræde 67
København K, 1150 Denmark
+ Google Maps