Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Den Lyse Nat

15/06/2023 @ 17:00

Tag med Phillip Faber og DR Vokalensemblet på aftenvandring gennem smukke skovklædte landskaber i Vor Frue Kirke i Svendborg. Med kormusik af bl.a. Brahms, Poulenc, Gade og Nielsen bliver turen både eftertænksom, poetisk og humoristisk – og fuld af stemning fra vores lyse, nordiske sommernat.

Holder man af kormusik og sommer, er Den lyse nat af Hjelmborg ikke til at komme uden om. Og Langgaards Rosengaardsviser om roser, kærlighed og sommerregn er musikalske perler, som rammer den særlige stemning i sommerens lyse landskaber.

Ved denne koncert med DR Vokalensemblet og dirigent Phillip Faber i Svendborgs Vor Frue Kirke er de smukke danske korværker del af en længere musikalsk rejse. Til koncerten kommer vi nemlig gennem skovklædte landskaber i både Danmark, Tyskland og Frankrig og tilbage i tiden med kormusik, som har stærke folkelige rødder.

Her er bl.a. Brahms’ charmerende Sieben Lieder bygget på tyske folkeviser og Poulencs humoristiske og underholdende udgaver af landlige franske sange, men også vores egen Niels W. Gades fem korsange, som beskriver årstiderne og de særlige naturfænomener, der knytter sig til dem, bl.a. sommerens åkander, morgenvandring ved solopgang og efterårets spil mellem lys og mørke.

Phillip Faber og DR Vokalensemblet præsenterer også et udvalg af danske sange af bl.a. Carl Nielsen, og undervejs i koncerten bliver der enkelte fællessange med publikum.

PROGRAM
Johannes Brahms

Sieben Lieder (op 62)

Francis Poulenc

Chansons Francaises

Niels W Gade

Fünf Gesange

Rued Langgaard

Rosengårdsviser

Bjørn Hjelmborg

Den lyse nat

Schulz, Carl Nielsen m.fl.

Danske sange

Detaljer

Dato:
15/06/2023
Tidspunkt:
17:00

Sted

Vor Frue Kirke, Svendbog
Frue Kirkestræde 8
Svendborg, 5700
+ Google Maps